Saltar al contingut principal

Estadística de vagues i tancaments patronals

Codi: 04 03 04PAAE: 2023Tipus: consolidada

Àmbit: 04. Treball i societatSubàmbit: 04 03. Condicions laborals

Organismes responsables

Organismes col·laboradors

Cost directe estimat: 10.000 €

Ressenya: Obtenció d'informació sobre les vagues i els tancaments patronals que tenen lloc a Catalunya, tant si es té constància administrativa de la seva convocatòria com si és per una altra via. L'autoritat laboral competent fa un seguiment telefònic de cada vaga o tancament patronal. La unitat estadística bàsica és vaga-província-mes; per a cada vaga s'emplenen tants qüestionaris com províncies afecti. Si la vaga té una durada superior a un mes, s'emplenen nous qüestionaris cada mes. Això permet agregacions tant territorials com temporals. Els qüestionaris es depuren i posteriorment se'n fa un tractament informàtic i estadístic.

Fases del procés estadístic: recollida, procés, anàlisi, difusió.

Informant: Administració pública, altres organismes o institucions, centre d'ensenyament superior, empresa, empresa pública

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: conflictes, jornades, hores perdudes, centres de treball (convocats i implicats), persones treballadores participants, activitat econòmica, temps de durada, resultat, àmbit funcional de conflicte, motivació, forma d'acabament, tipus d'empresa, àmbit del conveni

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya, províncies

Període de referència: 2022,2023

Periodicitat: mensual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: mesos del 2023

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2023/040304

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Publicació mensual i anual. Informació estadística sobre les vagues i tancaments patronals que es produeixen a Catalunya, recollida amb l'objectiu de quantificar la conflictivitat laboral i estimar les pèrdues de jornades i d'hores de treball que suposen.

Es preveuen les variables: nombre de conflictes, centres de treball convocats i participants, persones treballadores participants, jornades i hores perdudes, hores perdudes per persona treballadora i índex d'incidència segons persones treballadores participants, segons característiques generals, repercussió, activitat econòmica, motivació, forma d'acabament i resultat, àmbit territorial i òrgan que fa el seguiment del conflicte.

Referència temporal de les dades: 2022,2023

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya, províncies

Resultats publicats:

Vagues i tancaments patronals

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.