Saltar al contingut principal

Estadística sobre innovació a les empreses

Codi: 02 07 02PAAE: 2021Tipus: consolidada

Àmbit: 02. EconomiaSubàmbit: 02 07. R+D+I

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: Institut Nacional d'Estadística, Departament d'Empresa i Coneixement

Cost directe estimat: 21.000 €

Ressenya: Explotació específica per a Catalunya de l'Enquesta sobre innovació a les empreses d'àmbit estatal desagregada per sector d'activitat i dimensió de l'empresa, amb l'objectiu d'obtenir informació directa sobre el procés d'innovació a les empreses, a partir de l'elaboració d'indicadors que permeten conèixer diferents aspectes d'aquest procés com ara l'impacte econòmic, les diferents activitats innovadores o els costos d'innovar, entre d'altres. S'analitzarà la possibilitat d'obtenir resultats desagregats per branques d'activitat.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: empresa

Unitat d'informació: empreses amb 10 ocupats o més

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: empreses innovadores per tipus d'innovació (de producte o de processos de negoci), intensitat d'innovació, despesa en innovació segons activitat innovadora, impacte econòmic de les innovacions de producte, finançament públic i privat per realitzar innovació, factors que dificulten la innovació, estratègies i fluxos de coneixement

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya

Període de referència: 2019

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: 1r semestre del 2021

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2021/020702

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Aquesta estadística proporciona per a Catalunya informació específica sobre la innovació feta per les empreses, tant les activitats d'innovació de producte (béns o serveis) com les de processos de negoci (mètodes de fabricació o producció, logístics o de distribució, de màrqueting per a promoció, etc.), a partir de l'Enquesta sobre innovació a les empreses d'àmbit estatal. Es publiquen indicadors que permeten conèixer diferents aspectes d'aquest procés innovador com ara l'impacte econòmic, les diferents activitats innovadores, el grau de compliment de les expectatives, els costos d'innovar, el finançament públic i privat per fer innovació, els factors que dificulten la realització d'aquestes activitats o les estratègies i fluxos de coneixement de les empreses, entre d'altres. Els resultats es desagreguen segons la grandària de l'empresa per nombre d'ocupats (de 10 a 249, de 250 ocupats o més) i el sector d'activitat (agricultura, indústria, construcció i serveis).

Referència temporal de les dades: 2019

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya

Resultats publicats:

Estadística sobre innovació a les empreses (IN)

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.

Calendari de difusió de resultats 2021