Saltar al contingut principal

Estadística sobre activitats en R+D

Codi: 02 07 01PAAE: 2021Tipus: consolidada

Àmbit: 02. EconomiaSubàmbit: 02 07. R+D+I

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: Institut Nacional d'Estadística, Departament d'Empresa i Coneixement

Cost directe estimat: 21.000 €

Ressenya: Explotació específica per a Catalunya de les estadístiques sobre activitats d'R+D, amb l'objectiu de conèixer el finançament i la despesa en recerca i desenvolupament en els diferents sectors d'execució (Administració pública, ensenyament superior, empreses, institucions privades sense finalitat de lucre) i els recursos humans que s'hi destinen.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: Administració pública, altres organismes o institucions, centre d'ensenyament superior, empresa

Unitat d'informació: empreses, organismes públics, centres d'ensenyament superior i institucions privades sense finalitat de lucre que fan R+D

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, despesa en R+D per sectors d'execució, finançament de l'R+D per origen dels fons, personal ocupat en activitats d'R+D i personal ocupat en activitats d'R+D en equivalència a jornada completa, per sectors d'execució i per ocupació

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya

Període de referència: 2019

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: 1r semestre del 2021

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2021/020701

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Per als diferents sectors d'execució (administracions publiques, ensenyament superior, empreses i institucions privades sense finalitat de lucre) es difon informació sobre els recursos humans destinats a tasques de recerca i desenvolupament, és a dir, el personal ocupat en activitats d'R+D (en persones físiques i en equivalència a jornada completa) per sexe i tipus d'ocupació (investigadors, tècnics i auxiliars). Altres resultats sobre ocupació en recerca és la titulació dels ocupats, la disciplina científica que fan, o l'edat i la nacionalitat dels investigadors.

També es publica informació sobre la despesa en R+D interna, que es presenta en euros corrents i en percentatge respecte al PIB. Per una banda, la despesa es desagrega en despesa corrent (retribucions i altres despeses corrents) i de capital. Per altra banda, la despesa destinada a R+D es classifica per l'origen dels fons (administracions publiques, ensenyament superior, empreses, institucions privades sense finalitat de lucre i estranger), objectiu socioeconòmic de la recerca o el tipus de recerca (fonamental, aplicada, desenvolupament experimental).

Referència temporal de les dades: 2019

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya

Resultats publicats:

Recerca i desenvolupament (RD)

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.

Calendari de difusió de resultats 2021