Saltar al contingut principal

Registre estadístic de territori

Codi: 08 00 02PAAE: 2020Tipus: consolidada

Àmbit: 08. Registres estadístics i directoris

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Direcció General de Cadastre, Institut Nacional d'Estadística

Cost directe estimat: 130.000 €

Ressenya: Desenvolupament de la base de dades espacial per modelitzar els elements territorials i donar suport a la georeferenciació de les estadístiques oficials. Aquesta base de dades modelitza les adreces horitzontals i verticals, les divisions administratives i altres entitats de territori. Mitjançant la utilització de serveis proporcionats per l'IGCC i la DGC, es validen les adreces, s'obtenen les coordenades i s'estableixen les relacions amb les referències cadastrals de les adreces que apareixen en el sistema de registres.

Fases del procés estadístic: —.

Informant: Administració pública, persona física

Unitat d'informació: edificis i habitatges

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: variables territorials

Desagregació territorial dels resultats: inframunicipal

Període de referència: —

Periodicitat: contínua

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: —

Canal de difusió: —

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2020/080002

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

S'han consolidat les taules de correspondències (vies INE-DGC i part vertical de l'adreça), i s'han geocodificat les adreces que apareixen en el Registre estadístic de població per als anys 1996-2019.

S'ha analitzat la població georeferenciada, amb tots els seus atributs (atributs personals, coordenades xy del portal, indicador de qualitat i referència cadastral), i s'han editat els casos de les adreces (verticals i horitzontals) que no s'han pogut geocodificar mitjançant mètodes d'imputació.

El Registre estadístic de territori s'ha utilitzat com a font per atendre les sol·licituds dels investigadors que requereixen informació georeferenciada, així com els que requereixen enllaçar informació territorial amb altres fitxers de microdades.

Desagregació territorial de les dades publicades: inframunicipal

Resultats publicats:

El registro estadístico de territorio: finalidades y calidad de sus fuentes

El registro estadístico de territorio: contenido y metodologia. Centre d’Estudis Demogràfics. Seminario online. De Aranda al Big Data. Historia y mutación del Censo en España. 21-23 octubre 2020

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.