Saltar al contingut principal

Estadística de creació d'empreses a través de la Xarxa Emprèn

Codi: 04 01 10PAAE: 2020Tipus: consolidada

Àmbit: 04. Treball i societatSubàmbit: 04 01. Relació amb l'activitat

Organismes responsables: Departament d'Empresa i Coneixement

Organismes col·laboradors: —

Cost directe estimat: 10.000 €

Ressenya: Tractament estadístic de la documentació administrativa disponible a fi de conèixer el nombre i les característiques dels usuaris de la Xarxa Emprèn i el nombre d'empreses creades com a resultat de la gestió.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: persona física

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, tipus d'accions realitzades, persones beneficiàries d'aquestes accions, persones assessorades, empreses creades, subvencions, import

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya, comarques i Aran, províncies

Període de referència: 2019

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: juny del 2020

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2020/040110

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Nombre i característiques dels usuaris de la Xarxa Emprèn i nombre d'empreses creades com a resultat de la gestió desagregades per una sèrie de variables: sexe, tipus d'accions realitzades, persones beneficiàries d'aquestes accions, persones assessorades, empreses creades, subvencions i import.

Referència temporal de les dades: 2019-2020 (dades agregades)

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya, comarques i Aran, províncies

Resultats publicats:

Catalunya Emprèn

Observacions:

Aquesta estadística ofereix les dades de les actuacions de dos programes que corresponen a dues subvencions. En les dues subvencions hi ha hagut retard en la tramitació de les convocatòries i en l'atorgament. En el cas del Programa Primer de Preacceleració (programa per promoure l'emprenedoria territorial especialitzada emmarcat dins el programa Catalunya Emprèn) hi ha hagut un retard motivat principalment per l'encaix amb el nou Programa de tramitació (TAIS) primer i per l'estat d'alarma després. Això ha comportat que l'execució dels programes de la convocatòria del 2019 s'hagi acabat produint des de finals del 2020 fins a l'abril del 2021. En el cas del Programa integral de suport a les persones emprenedores (PISPE) emmarcat en el programa Catalunya Emprèn, els motius son iguals que els explicats per al Programa Primer de Preacceleració, pel que fa a les dificultats en la tramitació de la convocatòria a través de TAIS i per la declaració de l'estat d'alarma del 2020 amb motiu de la covid-19, però la diferència és que era un programa executat des de l'01/01/2019 fins al 31/10/2020. Els indicadors corresponents al 2019 i als deu mesos del 2020 s'han aportat per les entitats beneficiàries en aquest primer trimestre del 2021. Està previst disposar de les dades agregades per dos anys 2019-2020 durant el mes de maig del 2021.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.