Saltar al contingut principal

Estadística sobre la comunitat signant i usuaris de llengua de signes catalana

Codi: 04 05 04PAAE: 2019Tipus: nova

Àmbit: 04. Treball i societatSubàmbit: 04 05. Llengua

Organismes responsables: Departament de Cultura

Organismes col·laboradors: Departament d'Educació, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Institut d'Estadística de Catalunya

Cost directe estimat: 55.000 €

Ressenya: Realització del projecte tècnic i del treball de camp de l'enquesta a la comunitat amb discapacitat auditiva de Catalunya. L'objectiu de l'estudi és conèixer la composició i característiques del col·lectiu de persones amb discapacitat auditiva i el col·lectiu de persones usuàries d'LSC. L'objectiu general del present estudi és conèixer la realitat sociolingüística de la població adulta (16 anys i més) que pateix sordesa i que usa la LSC a Catalunya i estimar dades de la població escolar amb aquestes característiques.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, avaluació.

Informant: persona física

Unitat d'informació: població de 16 anys i més, altres unitats d'informació

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: enquesta presencial

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, edat, formes de comunicació, coneixement de l'LSC i d'altres LS, usos de l'LSC i d'altres LS, usos de la llengua oral

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya

Període de referència: 2019

Periodicitat: altres periodicitats

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: juliol del 2020

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2019/040504

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme parcialment.

Informació disponible:

Durant l'any 2019 s'han realitzat els treballs preliminars imprescindibles per garantir la viabilitat del projecte, assegurant la disponibilitat i el correcte tractament de la informació sobre la qual s'ha de construir el directori de l'enquesta, establint les bases de col·laboració entre els organismes implicats i iniciant els treballs de redacció de l'avantprojecte. No ha estat possible dur a terme el treball de camp.

Motius de la falta de compliment:

El caràcter altament confidencial de la informació que ha de ser tractada per a l'elaboració del directori de l'enquesta ha afegit una complexitat addicional decisiva en la prolongació dels treballs preliminars. Amb els recursos disponibles, no ha estat possible iniciar els treballs de preparació de l'operació de camp.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.