Saltar al contingut principal

Enquesta de la mobilitat quotidiana a les Comarques Gironines

Codi: 01 07 10PAAE: 2022Tipus: nova

Àmbit: 01. PoblacióSubàmbit: 01 07. Mobilitat i població estacional

Organismes responsables: Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Consorci de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Girona

Organismes col·laboradors: Institut d'Estadística de Catalunya

Cost directe estimat: 309.600 €

Ressenya: En el transcurs de l'any 2022 es contractarà el servei de realització de l'enquesta, es portarà a terme el treball de camp i es faran les tasques de seguiment i control. Finalment, també durant l'any 2022, es preveu tractar els resultats obtinguts i posar-los a disposició de les entitats responsables per a la seva difusió. L'objectiu operatiu de l'enquesta és recollir informació relativa a tots els desplaçaments que les persones entrevistades hagin realitzat el dia anterior a l'entrevista. Per tal de recollir informació sobre els dissabtes o festius, en les entrevistes realitzades en dilluns, es preguntarà també sobre la mobilitat del divendres, dissabte i diumenge anteriors. L'actuació estadística s'adaptarà a l'entorn socioeconòmic i de mobilitat. L'univers de l'enquesta és la població de 4 anys i més resident a l'àmbit territorial de les Comarques Gironines.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: persona física

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: enquesta telefònica

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, edat, característiques bàsiques de la mobilitat, origen i destinació dels desplaçaments, motius dels desplaçaments, modes de transport, temps de la mobilitat, dinàmiques territorials, característiques de la població, nivell d'ús, satisfacció i percepció de seguretat dels modes de transport

Desagregació territorial dels resultats: àmbits del Pla territorial, comarques i Aran, municipis

Període de referència: 2022

Periodicitat: quinquennal

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: 4t trimestre del 2022

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2022/010710

Compliment

Grau de compliment : L'actuació no s'ha dut a terme.

Motius de la falta de compliment:

Aquesta enquesta estava prevista inicialment per a l'any 2020. La situació de pandèmia va alterar els hàbits de mobilitat de la ciutadania. A partir de 2022 s'han estabilitzat aquests hàbits però ha aparegut un nou model de mobilitat, especialment en dia feiner. Per aquest motiu, cal adequar el projecte tècnic de l''EMQ als requeriments metodològics relacionats amb el nou model de mobilitat i els nous hàbits socials.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.