Enquesta de condicions de vida. Benestar subjectiu: satisfacció global amb la vida i confiança en les altres persones 2021-2023
L’any 2023 la població va valorar la satisfacció global amb la seva vida en 7,3 punts sobre 10 i la confiança en les altres persones en 6,4 punts sobre 10.
Per grups d’edat i sexe, la població de 16 a 29 anys (la més jove inclosa en aquesta publicació) és la que declara estar més satisfeta en termes globals amb la seva vida (7,6). Dins d’aquest grup, els homes puntuen el grau de satisfacció amb un 7,8, mentre que les dones ho fan amb un 7,4. D’altra banda, els homes de 16 a 29 anys són els que valoren amb una puntuació més elevada el grau de confiança en les altres persones (6,8 punts).
Per nivell de formació assolit, la puntuació mitjana de les persones amb estudis superiors és de 7,5 pel que fa a satisfacció global amb la seva vida, mentre que per a les persones amb educació primària o inferior és de 6,9. Respecte al grau de confiança en les altres persones, els que tenen estudis superiors la puntuen amb un 6,6, mentre que les persones amb estudis primaris o inferiors la puntuen amb un 6,0.
Les persones que es troben en risc de pobresa valoren el grau de satisfacció global amb la seva vida en un 6,8, mentre que les que no s’hi troben, en un 7,4. Pel que fa a la confiança en les altres persones, la puntuació és de 5,9 respecte al 6,4 de les persones que no estan en risc de pobresa.
L’Idescat publica per primera vegada la informació relativa al benestar subjectiu a partir d’una ampliació de resultats de l’Enquesta de condicions de vida. En concret, es publiquen els resultats de la mitjana del grau de satisfacció global amb la vida i de la mitjana del grau de confiança en les altres persones (en tots dos casos, per a la població de 16 anys o més) per grups d’edat, nivell de formació assolit, relació amb l’activitat econòmica, nacionalitat, composició de la llar i situació de risc de pobresa, distingint per sexe. La informació es refereix als anys 2021, 2022 i 2023, que corresponen als anys en què s’inclouen amb caràcter anual aquestes preguntes en el qüestionari individual de l’Enquesta de condicions de vida.