Saltar al contingut principal

Noms dels nadons. 2023

Jan (393) va ser, per primera vegada, el nom més posat als nens nascuts a Catalunya l'any 2023, i Martina (405) el més posat per a les nenes.

Respecte als nens, la segona posició la va tenir el nom de Biel (387), seguit de Pol (376), Nil (374) i Leo (372), mentre que Marc es va situar en setena posició després d'haver encapçalat el rànquing del nom de nadó més freqüent des de l'any 1977. Pel que fa a les nenes, Martina (405) va ser el nom més posat, que va desbancar al segon lloc el nom de Júlia/Julia (390), que encapçalava el rànquing del nom de nadó més freqüent des del 2017. En tercer lloc el nom més posat va ser Mia (339), seguit d'Emma (327) i Lucía (324).

Per àmbits del Pla territorial, Leo va ser el nom més posat a l'Àmbit Metropolità, Jan ho va ser a les Comarques Gironines i al Penedès, Àlex a Ponent, Martí a les Comarques Centrals, Pol a l'Alt Pirineu i Aran, Biel al Camp de Tarragona i Pau va ser el nom més freqüent a les Terres de l'Ebre.

Martina va ser el nom més freqüent de les nenes nascudes a l'àmbit Metropolità i les Terres de l'Ebre, Júlia/Julia ho va ser al Camp de Tarragona, Mia a les Comarques Gironines i el Penedès, Aina a Ponent, Ona a les Comarques Centrals i Abril a l'Alt Pirineu i Aran.