Saltar al contingut principal

Conveni 004/2024

ADDENDA AL CONTRACTE PROGRAMA IV ENTRE L'ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I L'INSTITUT CARTOGRÀFIC I GEOLÒGIC DE CATALUNYA PER A LA IMPLEMENTACIÓ DE NOVES FUNCIONALITATS I HOSTALATGE DEL VISOR DE MAPES DE DADES ESTADÍSTIQUES, SIGNADA ENTRE L'INSTITUT D'ESTADÍSTICA DE CATALUNYA I L'ICGC, PER A L'ANY 2024

REUNITS

D'una part, el Sr. Francesc Xavier Cuadras Morató, director de l'Institut d'Estadística de Catalunya, en nom i representació d'aquest organisme segons el nomenament publicat pel Decret 120/2019, de 28 de maig, i en virtut de les facultats que li són atorgades per l'article 7 del Decret 24/2014, de 25 de febrer, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

D'una altra part, la senyora Miriam Moysset i Gil, Directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat, adscrita al Departament de Territori, i creada per la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, amb domicili al Parc de Montjuïc de Barcelona, fent ús de les facultats que té concedides d'acord amb l'escriptura d'apoderament atorgada davant el Notari de l'Il·lustre Col·legi de Barcelona,  , en data disset de novembre de dos mil vint-i-dos i amb número de protocol 2142/2022.

Ambdues parts es reconeixen mútuament competència i capacitat per formalitzar la present addenda al Contracte programa IV signat en data 28 de desembre de 2022 entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, per al període 2023-2026 i al respecte,

EXPOSEN

  1. Que mitjançant Acord de Govern de data 20 de desembre de 2022, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el Contracte programa IV entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (en endavant, ICGC), per al període 2023–2026.
  2. Que en data 28 de desembre de 2022 es va signar el Contracte programa IV entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori i l'ICGC, per al període 2023–2026.
  3. Que en la clàusula 5 del Contracte programa IV de referència (en endavant CP), es preveu que els Departaments de la Generalitat de Catalunya i els seus ens públics dependents puguin formalitzar addendes al CP.
  4. Que l'Institut d'Estadística de Catalunya (en endavant, Idescat) és l'òrgan estadístic de la Generalitat, de conformitat amb la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, marc de referència per a la coordinació de les institucions públiques de Catalunya implicades en el procés estadístic.

Que l'Idescat i l'ICGC van signar una Addenda l'any 2023 per al desenvolupament i posada en producció del visor de mapes de dades estadístiques i que estan interessats en formalitzar una nova addenda al CP, per a l'any 2024.

I, en conseqüència, les parts acorden les següents:

CLÀUSULES

1. Denominació i objectiu del projecte i de l'addenda

1.1 Denominació del Projecte

Implementació de noves funcionalitats i hostalatge del visor de mapes de dades estadístiques.

1.2 Objectiu de l'addenda

La present addenda al CP de referència regula les relacions recíproques tècniques, econòmiques i financeres entre l'Idescat i l'ICGC en relació a l'execució del projecte indicat a l'apartat anterior.

2. Descripció del Projecte

Portar a terme la implementació de noves funcionalitats i l'hostalatge del visor de mapes de dades estadístiques, https://visors.icgc.cat/idescat/, segons les característiques que s'indiquen a l'annex tècnic d'aquesta addenda.

La dedicació al projecte serà en horari laborable de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 h, fins a un màxim de 200 hores.

En cas que sigui necessari dedicar més de 200 hores al projecte indicat a la clàusula 1, caldrà signar una nova addenda al CP.

3. Durada del Projecte i vigència de l'addenda

La present addenda serà vigent des del moment de la seva signatura fins el 31 de desembre de 2024.

4. Compromisos de les parts

4.1 Compromisos de l'ICGC:

  • Aportar els mitjans tècnics i de personal necessaris per aconseguir l'objectiu establert en la clàusula primera, amb un màxim de 200 hores de dedicació.
  • Atendre les reunions de coordinació i els compromisos adquirits amb l'Idescat que siguin necessàries per al correcte desenvolupament d'aquesta addenda.
  • Hostatjar en entorn productiu i oferir el servei d'accés al visor a través de la seva infraestructura.
  • Inclusió de la referència a l'Idescat amb el logo en tots els entorns i mitjans on es faci referència al resultat d'aquesta col·laboració.

4.2 Compromisos de l'Idescat:

  • Finançar amb la quantitat especificada en la clàusula següent la realització dels treballs objecte de la present addenda.
  • Atendre les reunions de coordinació i els compromisos adquirits amb l'ICGC que siguin necessàries per al correcte desenvolupament d'aquesta addenda.

5. Finançament

La realització de l'objecte de la present addenda comportarà la compensació de costos mitjançant partida habilitada en el pressupost de l'Idescat en el seu capítol IV (transferències corrents d'ingressos) i a favor de l'ICGC d'un import total màxim de 21.911,84 €, desglossat de la següent manera:

  • Import unitari d'hora de destinació al projecte: 80,90 €, (fins a un màxim de 200 hores); certificable trimestralment, si és el cas, segons el nombre d'hores destinades.
  • Repercussió d'infraestructura de l'ICGC per hostatjar els productes resultants: 5.731,84 €.

6. Mecanismes de seguiment dels projectes i avaluació dels resultats

A l'igual que per als projectes relacionats en el CP, s'estableixen els següents indicadors per als projectes que abasta aquesta addenda a fi i efecte que la Comissió de Seguiment establerta a la clàusula 17 del CP (en endavant Comissió de Seguiment), pugui seguir i avaluar-ne l'execució:

Indicadors
Tasca Unitat Unitats previstes
Implementació de noves funcionalitats manteniment visor 1
Hostalatge del visor hostalatge 1

Addicionalment, per al seguiment tècnic i desenvolupament del projecte es crearà una Comissió Tècnica de Seguiment , la qual tindrà la composició següent:

  • Per part de l'ICGC:  , cap de l'Àrea de Gestió de Projectes i Suport a la C4, i  , cap de l'Àrea d'Innovació i Estratègia Digital.
  • Per part de l'Idescat:  , cap de l'Àrea de Serveis i Continguts Digitals, i  , responsable de l'Àrea de Població i Territori.

7. Propietat del servei

La informació aportada per l'ICGC i per l'Idescat per a la realització de les tasques contemplades en aquesta addenda són propietat de l'entitat que les ha aportades. El visor de mapes de dades estadístiques resultant de la present addenda esdevindrà propietat de l'Idescat. L'ICGC podrà fer ús de les dades aportades per l'Idescat en les seves publicacions i projectes, així com carregar-les a les seves bases de dades, sempre respectant el secret estadístic d'acord amb les indicacions de l'Idescat i amb la citació preceptiva de la font de les dades.

8. Ratificació i revisió de l'addenda

L'addenda serà presentada a la Comissió de Seguiment per al seu coneixement i ratificació.

Depenent de l'execució de l'addenda, la Comissió de Seguiment podrà proposar les mesures correctores oportunes i, si escau, la revisió corresponent quan circumstàncies sobrevingudes impedeixin la consecució dels objectius o el compliment dels compromisos previstos.

9. Règim jurídic i normatiu

Aquesta addenda té naturalesa administrativa. Els dubtes que es puguin plantejar sobre la seva interpretació es resoldran per acord mutu entre les parts.

Per tot allò no previst en el clausulat d'aquesta addenda, les parts es sotmetran al previst en el CP.

En prova de conformitat de les clàusules precedents es firma aquesta addenda al CP de manera electrònica a Barcelona, i a un sol efecte, en la data de la darrera de les signatures efectuada.

Per part de l'Idescat
Francesc Xavier Cuadras Morató. Director
Per part de l'ICGC
Miriam Moysset i Gil. Directora

Annex tècnic

En aquesta anualitat es portaran a terme la implementació de noves funcionalitats a requeriment de l'Idescat i l'hostalatge del visor de mapes de dades estadístiques, https://visors.icgc.cat/idescat/.

La dedicació al projecte per al desenvolupament i implementació de les noves funcionalitats que se sol·licitin serà en horari laborable, de dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 h, fins a un màxim de 200 hores en total.

L'ICGC comunicarà a Idescat, quan aquesta ho requereixi, el nombre d'hores previstes per a cada funcionalitat i el nombre d'hores destinades efectivament per al seu desenvolupament i implementació.

Hostalatge del visor

Les tasques d'hostalatge del visor inclou la repercussió de l'allotjament en la infraestructura TIC (tant la computació, com l'emmagatzematge i les comunicacions) del programari de “front-end” i “backend” necessari perquè funcioni el visor. Cal afegir-hi, també, la repercussió d'aquest visor en els serveis que hi són associats, com ara el desplegament, el seu test, la monitorització, el servei d'alertes i la seva recuperació en cas de caiguda, els backups corresponents i la seguretat dels mateixos, entre d'altres.

El visor serà hostatjat a l'ICGC fins a 31 de desembre de 2024. Per a la implementació de nous evolutius i el manteniment a partir d'aquesta data caldrà la signatura d'una nova addenda que ho contempli.