Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya Total
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
2012 240.513.086 1.962.498 1.170.175 792.324
2011 245.810.590 1.929.657 1.228.889 700.739
2010 239.290.939 1.870.333 1.340.344 529.987
2009 241.104.999 1.832.561 1.359.705 472.260
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
Notes:
(1) Vaques que han parit algun cop.
En milers.

Darrera actualització: 9 d'octubre de 2013.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.

La informació no disponible es representa mitjançant el símbol ":". Quan el valor és inferior al de la unitat mínima que permet estimar l'operació estadística, o afecta el secret estadístic, el símbol utilitzat és "..".